Какво означава да си здрав?

Healthy

Защо създадохме Wellness чая

Никой не казва “Мерси, имам си достатъчно”,

когато му се предлага допълнително здраве. Дори да е напълно здрав. Ето така ни хрумна, че ако направим чай за здраве, който се пие всеки ден, ще дадем на хората нещо безценно – полезна и здравословна билкова рецепта, с която да повишат цялостния си тонус и да укрепнат имунитета. Но не само това.

Освен фокуса върху физическото здраве, ние искахме Wellness чаят ни внимателно и естествено да хармонизира емоционалното състояние на човек и да балансира ума, повишавайки нашата виталност, вътрешен мир и сила за живот – и то по изцяло натурален начин.

За разлика от предишните два чая, Wellness чаят не решава един предварително определен проблем. Той не се бори с едно нежелано състояние, каквото са например излишните килограми. Wellness е чай за здраве. За цялостно здраве на всички нива.  Всеки човек иска да е здрав. Или вече е сравнително здрав и се чуди как да стане още по-здрав. И как да запази здравето си все така добро.

Здравето означава много неща,

не само отсъствие на болест. Така, както ние го разбираме, здравето е на първо място правилно функциониране на органите и благоденствие на физическо ниво. На второ място идва усещането за бодрост и енергичност. Към него се добавят желанието за живот и работа, гладката мисъл, продуктивността. От друга страна, здравето означава устойчивост срещу неприятни, външни въздействия – за което е необходимо целият организъм да има силен имунитет и издръжливост.

За да си здрав, изисква се повече от това тялото ти да няма настоящ проблем. Много повече. Здравето е хармония между биологичните процеси, емоциите и мислите. Когато между трите съществува баланс, тяхната работа протича гладко и ефективно, като по този начин усилва устойчивостта и виталността на целия организъм. Нашата Wellness отвара взема предвид всички тези измерения на здравето и, чрез обединената сила на билките в нея, ни помага да възстановим хармонията на телесно, емоционално и ментално ниво.

Още нещо. Wellness чаят може да ни е от помощ, когато искаме да се предпазим от влиянието на ежедневния стрес, да уравновесим мислите и чувствата си и да възвърнем силата си за живот такава, каквато ни е необходима. За да живеем с усещането за удовлетвореност, вътрешен покой и благодарност, че сме здрави на всички нива.

Ключов фактор – Силният имунитет. 

Укрепването на имунитета и устойчивостта на организма е основна част от доброто физическо здраве. Представете си силния имунитет като стабилна и непоклатима основа, която устоява на всякакви трусове. Ако сте вложили добри и качествени материали при градежа, увеличавате държеливостта на цялата конструкция. Така е и с тялото ни.

Ако се грижим за това да поддържаме и усилваме естествените защитни сили на организма си ежедневно, той ще може да устоява на външните влияния с утроени сили и няма да ни оставя в моментите, в които най-много ни трябва.

Затова ние се разровихме много надълбоко, за да открием кои са най-мощните имуностимулиращи билки и да ги добавим в нашия Wellness микс. Целта ни бе да предоставим надеждна, натурална, ежедневна грижа за здравето. По изцяло естествен и природосъобразен начин. А, ето, че стана дума и за билките. Чудесно.

Има обикновени билки. Има и супер билки. 

Както можете да се досетите, супер билките се откриват рядко, виреят на отдалечени и странни места и е трудно не само да чуеш, че съществуват, но и се сдобиеш с тях. Ето такива билки искахме ние в нашата Wellness рецепта. Един превъзходен начин да постигнем тази билкова сила, беше да изберем едни от най-здравословните съставки на света от щедрата кошница на Природата и да ги съчетаем с някои от билките, използвани в най-старата лечебна система на света, оцеляла до днес. Аюрведа.

От хилядолетия насам Аюрведа е майката и царицата на практиките за здрав дух в здраво тяло. Но не само. Билките, използвани в лечебните отвари на Аюрведа помагат на тялото ни нежно да хармонизира работата си, така че всички органи да работят по мед и масло, а умът ни да е бистър и спокоен като повърхността на езеро при безветрие.

А когато смесите мощните имуностимулатори, предоставени от Природата под формата на супер полезни билки, със съставките, използвани в продължение на повече от 5000 години Аюрведа, получава се почти магическа отвара, която въздейства положително както върху здравето на тялото, така и върху хармонията на ума.

Балансираното тяло е здраво тяло. 

Безценно е да знаем как да възстановим баланса в тялото и ума си – това позволява на мозъка ни да си почине качествено и да е свеж и работоспособен, когато ни трябва. Освен това балансираното тяло, което следва естествения ритъм на своите цикли, умее да се самообновява и детоксикира само́ , така че то старее по-бавно и не задържа в себе си вредни елементи – нито като физиологични вещества, каквито са токсините, нито като емоционални състояния, каквито са гневът и нервността.

По този начин нашата виталност и желание за живот нарастват, с което нараства радостта ни и удовлетворението от живота, което повишава общото ни усещане за благоденствие и смисъл, както и спомага за психичното ни здраве.

В това благосъстояние на тялото и ума ние имаме достъп до ресурсите, знанието и търпението, с които да се справим с всевъзможните житейски предизвикателства по най-добрия възможен начин. И да бъдем опора на себе си и тези около нас.

Чай за абсолютно всеки. По всяко време. 

Казахме ви, дълбали сме в темата за здравето по най-маниакалния начин. И затова нашият Wellness чай включва най-широкият възможен спектър от полезни действия в себе си и това го прави изключително подходящ за всеки, който иска да е здрав и да живее хармонично. Като човешки същества, които избягват болката и се стремят към удоволствието, ние имаме нужда да бъдем физиологично здрави и в балансирано емоционално и умствено състояние, за да живеем живота си по удовлетворяващ начин.

Тъй като пиенето на Wellness чая не гони конкретна цел за постигане, както е при чайовете ни за детокс и отслабване, той няма препоръчителна продължителност на консумация. Ползите от това да пием Wellness чай се натрупват и увеличават с времето, като ни помагат да се чувстваме здрави през цялото време и да сме устойчиви срещу негативните влияния на околната среда. Затова и в чая ни няма кофеин, както в другите ни миксове, за да може да се наслаждаваме на вкуса и ползите от него през целия ден, включително вечер. Особено вечер – когато ароматът на портокалови корички и канела успокоява сетивата ни и ни помага да се отпуснем и да усетим покоя и хармонията, които ни изпълват след продуктивния ден.

Нещо много повече от полезен чай. 

Създадохме Wellness чая с намерението да помогнем на всеки човек да намери хармония и баланс по естествен начин. Да има здраве, устойчивост и сила на всички нива на съществуване – тялото, ума и емоциите. Затова и вложихме изключително старание и прецизност в това да изберем правилните съставки за нашия Wellness чай. Освен това, сдобиването с тези редки съставки също ни поизпоти, защото държахме или всички те да са с най-високо качество, или просто нямаше да правим такъв чай и толкоз. Но успяхме. И накрая, когато бяхме готови, разбрахме, че не сме създали просто готин чай. А страхотен чай.

Ние не вярваме, че хората заслужават нещо по-малко от най-доброто. Затова се опитахме да го постигнем. За нас ще е повече от достатъчно да знаем, че нашата Wellness рецепта е стигнала до хората и им е помогнала да са здрави, подсилила е имунитета им и им е дала усещане за виталност и хармония – на всички нива на съществуване.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
#woweffect

Още от блога

Healthy

Какво означава да си здрав?

Защо създадохме Wellness чая Никой не казва “Мерси, имам си достатъчно”, когато му се предлага допълнително здраве. Дори да е

wowtea-logo-white

*Резултатът е индивидуален.: Причините за наднормено тегло или затлъстяване варират от човек до човек, независимо дали са генетични или от средата и начина на живот. Трябва да се отбележи, че приема на храна, скоростта на метаболизма и нивата на спорт и физическо натоварване варират от човек до човек. Това означава, че резултатите от загуба на тегло също ще варират от човек до човек. Никой индивидуален резултат не трябва да се разглежда като типичен. Всички съставки са получени от естествени източници.

© 2020 WOWTEA. All rights reserved