5 начина да подсилиш имунната си система естествено

boost-immune-system-naturally

Добра имунна система – Добър живот

Независимо дали има бързо разпространяващ се вирус или живееш най-добрите си дни, здравето е винаги на първо място. И всички знаем, че най-добрият начин да запазим тялото си здраво е като подсилим имунната си система. Има много начини за подсилване на имунната система, някои от които купуване на конкретни храни, взимането на добавки и приемането на лекарства. Но истината е, че ако искаш да се подобриш  дългосрочно, трябва да направиш някои промени в начина си на живот и да подсилиш имунната си система естествено за най-добър резултат.

По време на сезоните с най-много вирусни зарази, като е пролетта, може често да си задаваш въпроса защо някои хора се разболяват по-често от други. И отговорът е ясен. Винаги става въпрос за имунната система и колко внимателно я обгрижваш. Някои дребни промени в ежедневието, навиците и храненето могат да подсилят перфектно тялото ти. Събрали сме някои от най-ефектните и установени начини за подсилване на имунната система по естествен начин.

 

1. Сън – качество и количество вървят ръка

Много изследвания показват, че ако не получаваме достатъчно сън или той е некачествен, това се отразява на честотата на заболявания също толкова, колкото и на бързината на оздравяване по време на грип, вирус и настинка. Също както електрониката – лаптопи, телефони и т.н., така и твоят мозък ще се претовари, ако не получава заслужената си почивка. Периодично, трябва да бъде възнаграждаван със спокойствието, което сънят дава.

Как работи? Около седем или осем часа добър сън водят до повишаване на нивата на Т-клетките, което подобрява имунната система. И обратното – когато не получавате качествен и достатъчно дълъг сън, антителата и клетките, които се борят с инфекции, намаляват. Само набързо добавяме и че това също се отразява на стресовите нива и настроението. Липсата на сън рефлектира върху емоционалното разположение и това не действа добре нито за теб, нито за твоето тяло.


2. Хидратация

Доказано е, че хидратирането работи по много различни начини на нашите тяло, здраве и настроения. То забързва метаболизма, помага за регулиране на кръвното налягане, подсилва здравето на кожата, регулира температурата на тялото и теглото, и още много, и още много. Всичко това в комбинация води до перфектно здрава имунна система. Няма да навлизаме в повече подробности за ползите на пиенето на вода. Вместо това, ще се фокусираме върху различните начини да се подсили имунната система.

Пиенето на течности е първа стъпка към по-здраво тяло. Въпреки това, трябва да имате предвид също и пиенето на топла вода сутрин преди всичко, през деня преди хранене, или вечер преди сън. Това също има положителен ефект върху тялото и силната имунна система, убивайки всички вредни вещества в нас. Това е и крайната ни цел, нали?

Друг важен елемент е и комбинацията на вода с лимони или топла вода с мед и джинджифил. Разбира се, може да добавите и зелен или билков чай, но като добавка, а не заместител на водата.

 

3. Имуностимулиращи билки

Приема на билки е най-ефектният начин естествено да подсилите имунната си система и да запазите дълъг здравословен начин на живот, който не просто ви кара да се чувствате добре, но и да изглеждате още по-добре. Отново има много начини, по които да захраните тялото си с необходимите билки, но най-силните начини за това са с храна и чай. Например, можете да започнете добавянето на натурални и полезни билки в храната си.

Това, което още може да подсили имунната ви система, е нашият Detox Tea, благодарение на неговите натурални съставки и събрани билки. Внимателно сме подбрали от няколко държави най-добрите билки. Hawthorn fruits подсилва имунната си система и я пази от инфекции. Pu-erh, от друга страна, работи срещу всички вредни вещества в нашето тяло. В комбинация от тези и всички други билки в чая, той има изключително позитивно влияние върху нашето здраве.


4. Витамин D – Най-добрият ти приятел

Обещаваме, че няма да караме другите витамини да ни се сърдят, че поставяме D на пиедестал. Знам, че те са еднакво важни за различните части и органи на нашето тяло и имат различно влияние върху всеки човек. Витамин D, обаче, е хормон, който действа като модулатор на имунната система. Дори нещо повече, ниските нива на витамин D се идентифицират с по-честите инфекции, настинки и вируси.

И не е изненада, че най-добрият начин да получите повече витамин D е слънчевата светлина. Няколко разходки през деня, дори и за половин час може да бъде достатъчно. За съжаление, има много места, на които за дълъг период от време няма достатъчно слънчеви дни и хората си набавят необходимия витамин по друг начин. Алтернативно решение са например храните, богати на витамин D – сьомга, жълтъци, и други.


5. Намали стреса

Много хора игнорират ефекта, който стреса има върху нашето здраве. Истината е, че има силна връзка между нашата имунна система и душевното ни състояние. Хормоните, които нашите тела произвеждат, когато са под стрес, имат негативно влияние върху имунната ни система. Също така, хората които са под стрес не обръщат внимание на това колко сън получават, колко често се хранят и като цяло забравят здравословните си навици.

И тъй като знаем, че понякога това е извън нашия контрол, най-малкото, което можем да направим, е да засилим положителните си навици, за да намалим стреса. Да останем активни е един от начините да изчистим ума си от негативното. Дълги слънчеви разходки сред природата, медитация или други дейности, в които обичаш да си прекарваш времето. И както някой мъдър човек някога е казал: Keep Calm and Drink Tea. Всичко останало ще си дойде на мястото.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
#woweffect

Още от блога

Healthy

Какво означава да си здрав?

Защо създадохме Wellness чая Никой не казва “Мерси, имам си достатъчно”, когато му се предлага допълнително здраве. Дори да е

wowtea-logo-white

*Резултатът е индивидуален.: Причините за наднормено тегло или затлъстяване варират от човек до човек, независимо дали са генетични или от средата и начина на живот. Трябва да се отбележи, че приема на храна, скоростта на метаболизма и нивата на спорт и физическо натоварване варират от човек до човек. Това означава, че резултатите от загуба на тегло също ще варират от човек до човек. Никой индивидуален резултат не трябва да се разглежда като типичен. Всички съставки са получени от естествени източници.

© 2020 WOWTEA. All rights reserved