Zdrave-Jiznenost-s-WellnessTea - WOWTEA
Блог

Как да бъдем здрави и жизнени?

Защо създадохме Wellness чая

Никой не казва “Мерси, имам си достатъчно”,

когато му се предлага допълнително здраве. Дори да е напълно здрав. Ето така ни хрумна, че ако направим чай за здраве, който се пие всеки ден, ще дадем на хората нещо безценно – полезна и здравословна билкова рецепта, с която да повишат цялостния си тонус и да укрепнат имунитета. Но не само това.

Освен фокуса върху физическото здраве, ние искахме Wellness чаят ни внимателно и естествено да хармонизира емоционалното състояние на човек и да балансира ума, повишавайки нашата виталност, вътрешен мир и сила за живот – и то по изцяло натурален начин.

За разлика от предишните два чая, Wellness чаят не решава един предварително определен проблем. Той не се бори с едно нежелано състояние, каквото са например излишните килограми. Wellness е чай за здраве. За цялостно здраве на всички нива.  Всеки човек иска да е здрав. Или вече е сравнително здрав и се чуди как да стане още по-здрав. И как да запази здравето си все така добро.

Здравето означава много неща,

не само отсъствие на болест. Така, както ние го разбираме, здравето е на първо място правилно функциониране на органите и благоденствие на физическо ниво. На второ място идва усещането за бодрост и енергичност. Към него се добавят желанието за живот и работа, гладката мисъл, продуктивността. От друга страна, здравето означава устойчивост срещу неприятни, външни въздействия – за което е необходимо целият организъм да има силен имунитет и издръжливост.

За да си здрав, изисква се повече от това тялото ти да няма настоящ проблем. Много повече. Здравето е хармония между биологичните процеси, емоциите и мислите. Когато между трите съществува баланс, тяхната работа протича гладко и ефективно, като по този начин усилва устойчивостта и виталността на целия организъм. Нашата Wellness отвара взема предвид всички тези измерения на здравето и, чрез обединената сила на билките в нея, ни помага да възстановим хармонията на телесно, емоционално и ментално ниво.

Още нещо. Wellness чаят може да ни е от помощ, когато искаме да се предпазим от влиянието на ежедневния стрес, да уравновесим мислите и чувствата си и да възвърнем силата си за живот такава, каквато ни е необходима. За да живеем с усещането за удовлетвореност, вътрешен покой и благодарност, че сме здрави на всички нива.

Ключов фактор – Силният имунитет. 

Укрепването на имунитета и устойчивостта на организма е основна част от доброто физическо здраве. Представете си силния имунитет като стабилна и непоклатима основа, която устоява на всякакви трусове. Ако сте вложили добри и качествени материали при градежа, увеличавате държеливостта на цялата конструкция. Така е и с тялото ни.

Ако се грижим за това да поддържаме и усилваме естествените защитни сили на организма си ежедневно, той ще може да устоява на външните влияния с утроени сили и няма да ни оставя в моментите, в които най-много ни трябва.

Затова ние се разровихме много надълбоко, за да открием кои са най-мощните имуностимулиращи билки и да ги добавим в нашия Wellness микс. Целта ни бе да предоставим надеждна, натурална, ежедневна грижа за здравето. По изцяло естествен и природосъобразен начин. А, ето, че стана дума и за билките. Чудесно.

Има обикновени билки. Има и супер билки. 

Както можете да се досетите, супер билките се откриват рядко, виреят на отдалечени и странни места и е трудно не само да чуеш, че съществуват, но и се сдобиеш с тях. Ето такива билки искахме ние в нашата Wellness рецепта. Един превъзходен начин да постигнем тази билкова сила, беше да изберем едни от най-здравословните съставки на света от щедрата кошница на Природата и да ги съчетаем с някои от билките, използвани в най-старата лечебна система на света, оцеляла до днес. Аюрведа.

От хилядолетия насам Аюрведа е майката и царицата на практиките за здрав дух в здраво тяло. Но не само. Билките, използвани в лечебните отвари на Аюрведа помагат на тялото ни нежно да хармонизира работата си, така че всички органи да работят по мед и масло, а умът ни да е бистър и спокоен като повърхността на езеро при безветрие.

А когато смесите мощните имуностимулатори, предоставени от Природата под формата на супер полезни билки, със съставките, използвани в продължение на повече от 5000 години Аюрведа, получава се почти магическа отвара, която въздейства положително както върху здравето на тялото, така и върху хармонията на ума.

Балансираното тяло е здраво тяло. 

Безценно е да знаем как да възстановим баланса в тялото и ума си – това позволява на мозъка ни да си почине качествено и да е свеж и работоспособен, когато ни трябва. Освен това балансираното тяло, което следва естествения ритъм на своите цикли, умее да се самообновява и детоксикира само́ , така че то старее по-бавно и не задържа в себе си вредни елементи – нито като физиологични вещества, каквито са токсините, нито като емоционални състояния, каквито са гневът и нервността.

По този начин нашата виталност и желание за живот нарастват, с което нараства радостта ни и удовлетворението от живота, което повишава общото ни усещане за благоденствие и смисъл, както и спомага за психичното ни здраве.

В това благосъстояние на тялото и ума ние имаме достъп до ресурсите, знанието и търпението, с които да се справим с всевъзможните житейски предизвикателства по най-добрия възможен начин. И да бъдем опора на себе си и тези около нас.

Чай за абсолютно всеки. По всяко време. 

Казахме ви, дълбали сме в темата за здравето по най-маниакалния начин. И затова нашият Wellness чай включва най-широкият възможен спектър от полезни действия в себе си и това го прави изключително подходящ за всеки, който иска да е здрав и да живее хармонично. Като човешки същества, които избягват болката и се стремят към удоволствието, ние имаме нужда да бъдем физиологично здрави и в балансирано емоционално и умствено състояние, за да живеем живота си по удовлетворяващ начин.

Тъй като пиенето на Wellness чая не гони конкретна цел за постигане, както е при чайовете ни за детокс и отслабване, той няма препоръчителна продължителност на консумация. Ползите от това да пием Wellness чай се натрупват и увеличават с времето, като ни помагат да се чувстваме здрави през цялото време и да сме устойчиви срещу негативните влияния на околната среда. Затова и в чая ни няма кофеин, както в другите ни миксове, за да може да се наслаждаваме на вкуса и ползите от него през целия ден, включително вечер. Особено вечер – когато ароматът на портокалови корички и канела успокоява сетивата ни и ни помага да се отпуснем и да усетим покоя и хармонията, които ни изпълват след продуктивния ден.

Нещо много повече от полезен чай. 

Създадохме Wellness чая с намерението да помогнем на всеки човек да намери хармония и баланс по естествен начин. Да има здраве, устойчивост и сила на всички нива на съществуване – тялото, ума и емоциите. Затова и вложихме изключително старание и прецизност в това да изберем правилните съставки за нашия Wellness чай. Освен това, сдобиването с тези редки съставки също ни поизпоти, защото държахме или всички те да са с най-високо качество, или просто нямаше да правим такъв чай и толкоз. Но успяхме. И накрая, когато бяхме готови, разбрахме, че не сме създали просто готин чай. А страхотен чай.

Ние не вярваме, че хората заслужават нещо по-малко от най-доброто. Затова се опитахме да го постигнем. За нас ще е повече от достатъчно да знаем, че нашата Wellness рецепта е стигнала до хората и им е помогнала да са здрави, подсилила е имунитета им и им е дала усещане за виталност и хармония – на всички нива на съществуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *