Блог

5 Най-добрите билки за отслабване (според науката)

С всяка изминала година става все по-модерно да си стройна и FIT-ната. Затова всички се стремят да следват тренд-а на по-здравословното хранене, да пият повече вода и когато остане време – да спортуват или да се разхождат. Голяма част от денонощието, обаче, жените прекарват на работното си място. Представи си – 8 часа, седнала срещу компютър. Това по никакъв начин не може да ти помогне за онова желано тяло. С влизането в активния зимен сезон, чайовете стават все по-актруални. А ако чаят присъства така или иначе в ежедневието ти, нека поне да ти помага. Замести водата с чай!

 

Затова сме ти подбрали 5-те най-актуални билки, които по един или друг начин подпомагат отслабавнето. Повярвай ни… ако положиш малко усилия и смениш чая от лайка с нещо по-екзотично, то може да се окаже на пролет, че под дебелите ти дрехи се крие едно стегнато коремче и секси дупе, готово за летните дни.

 

  1. Йерба Мате

Традиционна южноамериканска билка, главно използвана като съставка за енергийните напитки. Поради съдържанието й на полифеноли и три ксантини, като кофеинът е един от ксантините. Най-важната съставка, която търсим са фитонутриентите, които спомагат за повишаване на настроението, поддържат високите нива на енергия, потискат апетита и помагат за отслабване. Един от най-добрите начини да отслабнете ефективно е да пиете чай от Yerba Mate. Той поддържа високо енергийните ви нива и затова имате енергията да тренирате или да отидете на разходка, за да изразходвате енергия. Също така потиска апетита и премахва стреса, което директно насърчава загуба на тегло.

  1. Зелен чай

Несъмнено зеленият чай винаги е бил неизменна част от букета билки за отслабване. Той е богат на антиоксиданти, наречени катехини. Един от катехините, известни като Epigallocatechin gallate, е главно действащо лице в метаболизма, който сам по себе си подсилва обмяната на веществата. Също така, зеленият чай съдържа кофеин, но в по-малки количества в сравнение с кафето. Кофеинът помага да се стимулира изгарянето на мазнините и по-доброто мускулно представяне. Зеленият чай също е отличен начин за потискане на апетита. който ще ви помогне да имате по-малко глад за въглехидрати и ще ви накара да ядете по-малко, ако го консумирате 30 минути преди хранене.

  1. Пу-Ер

Чайът Пу-Ер спомага за поддържането стомашната среда здрава и по този начин помага за правилното храносмилане и усвояване на храната. Това от своя страна ускорява метаболизма, което води до загуба на тегло. Пиенето на чай Пу-Ер ще ви помогне да ускорите метаболизма си. Той също така ще спомогне за поддържането на здравината и работата на червата. Ще можете да изгорите и да мобилизирате мазнини, което е от съществено значение, ако искате да отслабнете.

  1. Канела

Популярната индийски подправки, има сладък и силен вкус. Канелата помага да ускорите метаболизма, регулиране на кръвната захар. Тя също така помага за потискане на апетита и понижаване на лошия холестеро. Комбинирана с топлата вода (под формата на чай) помага за промиването на всички токсини, подпомога работата на червата, като по този начин се предотвратява и подуване на корема.

  1. Семена от копър

Те се използват често като кулинарна подправка, а също така има медицински употреби. Има сладък вкус и помага при правилното храносмилане. Той е богат на антиоксиданти, диетични фибри, витамини, минерали и на антиоксиданти, които помагат да се изчистят токсините и да се предотврати подуване на корема. Той улеснява запек, като поглъща вода в храносмилателната система. Семената на копър са богати на фибри и спомага за  предотвратяването на абсорбцията на мазнините след поглъщането им.

Готино, а? А сега си представи, че всичко това можеш да откриеш събрано на едно единствено място! И да, правилно – в твоя WOW TEA! Именно това беше и идеята при създаването на чая. С минимални усилия, с доза вкус и ненадминато качество да ти съдействаме в твоите стъпки към желаното от теб тяло.