Блог

5 Най-добрите билки за отслабване (според науката)

С всяка изминала година става все по-модерно да си стройна и FIT-ната. Затова всички се стремят да следват тренд-а на по-здравословното хранене, да пият повече вода и когато остане време – да спортуват или да се разхождат. Голяма част от денонощието, обаче, жените прекарват на работното си място. Представи си – 8 часа, седнала срещу компютър. Това по никакъв начин не може да ти помогне за онова желано тяло. С влизането в активния зимен сезон, чайовете стават все по-актруални. А ако чаят присъства така или иначе в ежедневието ти, нека поне да ти помага. Замести водата с чай!

 

Затова сме ти подбрали 5-те най-актуални билки, които по един или друг начин подпомагат отслабавнето. Повярвай ни… ако положиш малко усилия и смениш чая от лайка с нещо по-екзотично, то може да се окаже на пролет, че под дебелите ти дрехи се крие едно стегнато коремче и секси дупе, готово за летните дни.

 

  1. Йерба Мате

Традиционна южноамериканска билка, главно използвана като съставка за енергийните напитки. Поради съдържанието й на полифеноли и три ксантини, като кофеинът е един от ксантините. Най-важната съставка, която търсим са фитонутриентите, които спомагат за повишаване на настроението, поддържат високите нива на енергия, потискат апетита и помагат за отслабване. Един от най-добрите начини да отслабнете ефективно е да пиете чай от Yerba Mate. Той поддържа високо енергийните ви нива и затова имате енергията да тренирате или да отидете на разходка, за да изразходвате енергия. Също така потиска апетита и премахва стреса, което директно насърчава загуба на тегло.

  1. Зелен чай

Несъмнено зеленият чай винаги е бил неизменна част от букета билки за отслабване. Той е богат на антиоксиданти, наречени катехини. Един от катехините, известни като Epigallocatechin gallate, е главно действащо лице в метаболизма, който сам по себе си подсилва обмяната на веществата. Също така, зеленият чай съдържа кофеин, но в по-малки количества в сравнение с кафето. Кофеинът помага да се стимулира изгарянето на мазнините и по-доброто мускулно представяне. Зеленият чай също е отличен начин за потискане на апетита. който ще ви помогне да имате по-малко глад за въглехидрати и ще ви накара да ядете по-малко, ако го консумирате 30 минути преди хранене.

  1. Пу-Ер

Чайът Пу-Ер спомага за поддържането стомашната среда здрава и по този начин помага за правилното храносмилане и усвояване на храната. Това от своя страна ускорява метаболизма, което води до загуба на тегло. Пиенето на чай Пу-Ер ще ви помогне да ускорите метаболизма си. Той също така ще спомогне за поддържането на здравината и работата на червата. Ще можете да изгорите и да мобилизирате мазнини, което е от съществено значение, ако искате да отслабнете.

  1. Канела

Популярната индийски подправки, има сладък и силен вкус. Канелата помага да ускорите метаболизма, регулиране на кръвната захар. Тя също така помага за потискане на апетита и понижаване на лошия холестеро. Комбинирана с топлата вода (под формата на чай) помага за промиването на всички токсини, подпомога работата на червата, като по този начин се предотвратява и подуване на корема.

  1. Семена от копър

Те се използват често като кулинарна подправка, а също така има медицински употреби. Има сладък вкус и помага при правилното храносмилане. Той е богат на антиоксиданти, диетични фибри, витамини, минерали и на антиоксиданти, които помагат да се изчистят токсините и да се предотврати подуване на корема. Той улеснява запек, като поглъща вода в храносмилателната система. Семената на копър са богати на фибри и спомага за  предотвратяването на абсорбцията на мазнините след поглъщането им.

Готино, а? А сега си представи, че всичко това можеш да откриеш събрано на едно единствено място! И да, правилно – в твоя WOW TEA! Именно това беше и идеята при създаването на чая. С минимални усилия, с доза вкус и ненадминато качество да ти съдействаме в твоите стъпки към желаното от теб тяло.

WOW TEA
Goodnight Kiss

23.00лв.
Купи

WOW TEA
Harmony

23.00лв.
Купи

WOW TEA
Detox

23.00лв.
Купи

WOW TEA
Appetite Killer

23.00лв.
Купи

WOW TEA
Immunitea

23.00лв.
Купи