9 manieren om de eetlust op natuurlijke wijze te verminderen

Hoe u te veel eten kunt stoppen – zonder honger te lijden

Laten we eerlijk zijn: we houden allemaal van lekkere dingen. Als eten er niet voor zorgde dat we aankwamen, zouden we kalm zijn en onszelf graag verwennen met 3 chocolademuffins in plaats van slechts 1, omdat we er nog steeds geweldig zouden uitzien.
Het probleem is niet dat we van eten houden, maar dat we te veel en te vaak eten. Ons werk is stressvol, we rennen constant om dit en dat te doen, we hebben nauwelijks tijd om naar de kapper te gaan of een yogales te bezoeken, we zijn boos op Bae omdat hij afgesproken had om op zondag met de jongens te voetballen, hoewel hij wist dat we wilden gaan lunchen met mama en dan op zoek gingen naar een nieuwe jurk in het winkelcentrum …
Dus, wat kunnen we doen? Welnu, we kunnen een hapje eten – om de spanning te verminderen en onze teleurstelling te vergeten. Dat zou natuurlijk iets van suiker en / of bloem zijn.

Waarom eten we meer dan we "zouden moeten"?

Psychologen noemen dit ’emotioneel eten’. En ze hebben een punt – vaak eten we niet omdat we honger hebben, maar omdat onze nervositeit aanvoelt als honger. Onze haastige levens en hectische dagen maken ons nog zenuwachtiger en uitgeput, dus eindigen we met een lepel in de ene hand en een pot Nutella in de andere. Het resultaat? Een jurk die een maat groter is dan gepland. Grrrrrrr. Echt.

Het goede nieuws is dat we eten kunnen afleren uit stress, verveling en woede bij Bae. We doen het niet door beperkingen te volgen of door calorieën te berekenen met of zonder app. In plaats daarvan ‘hacken’ we onze lichamen zodat ze ons geen signalen geven dat we honger hebben terwijl we dat eigenlijk niet zijn!

De voordelen van deze techniek zijn niet alleen minder eetlust en een slanker lichaam, maar ook een gezondere levensstijl en nuttige gewoonten voor het leven.   

Hier zijn dus 9 eenvoudige en gemakkelijke regels die ons zullen helpen ons “emotioneel eten” te verminderen zonder onszelf voedsel te onthouden of hongerig en geïrriteerd te voelen.

1.Meer vezels, minder honger.

Er zijn tal van onderzoeken die bewijzen dat vezels van nature de eetlust verminderen. Omdat ze in de maag groter worden, zorgen vezels voor een verzadigd gevoel, zelfs als we al niet te veel hebben gegeten. Hoe kunnen we meer van deze magische en nuttige vezels krijgen? Eet meer fruit, groenten, bonen en volkoren. We kunnen altijd een dubbele groentekant bestellen, onze maaltijd beginnen met een lichte salade (in plaats van aardappelpuree) of gewoon een of twee keer per week linzen bereiden. Dat alles is niet alleen gezond, maar helpt ons ook veel minder vaak honger te hebben.

2. Soepen geven ons een verzadigd gevoel en onderdrukken onze eetlust.

Onze maaltijd beginnen met een kom hete groentesoep is een geweldige manier om warm te worden in de koude wintermaanden en ook om twee keer minder calorieën te eten van ons hoofdgerecht. Soepen vullen onze maag, zodat we van nature minder van ons hoofdgerecht willen eten – altijd vol met veel meer calorieën dan een simpele soep.

Wat u moet onthouden, is het bestellen of bereiden van gewone soepen met gesneden groenten in plaats van roomsoepen die boter, aardappelen, soms melk en dergelijke bevatten. Het is waar dat ze lekker zijn, maar qua calorieën komen ze dichter bij de hoofdgerechten en we zoeken een ander doel. Dus, maak van minestrone, brandnetelsoep, selderiesoep je favoriete soepen. Op deze manier is het het veiligst.

3. Verzacht de honger eerst met een kopje thee.

In landen met oude tradities, zoals China, is het drinken van thee niet alleen een gezonde gewoonte, maar ook een recept voor schoonheid, een lang leven en een slank figuur, dat met de tijd niet verandert.

Sommige theesoorten gemaakt met speciale ingrediënten, vooral Aziatische en Ayurveda kruiden, zijn een beproefde methode om de stofwisseling te stimuleren. De regelmatige consumptie van dergelijke kruidenmengsels kan leiden tot een natuurlijk en duurzaam gewichtsverlies, omdat ze ons lichaam helpen om vetophopingen te verbranden, aangezien onze eetlust afneemt zonder opzettelijke beperkingen. Enerzijds begint ons metabolisme op volle kracht te werken, anderzijds – de kruiden alkaliseren het lichaam en voorzien het van gezonde vitamines en krachtige antioxidanten.

4. Langlevende grapefruits.

Deze zuur-bitterzoete vrucht heeft een magische werking als het gaat om het afbreken van lichaamsvet – vooral wanneer ze op een lege maag of als ontbijt wordt gegeten. Voor optimale resultaten moeten we de hele vrucht eten en niet alleen het sap ervan drinken, zodat we kunnen profiteren van alle pulp en vezels die erin zitten. Bovendien stimuleren grapefruits de stofwisseling en helpen ze ons voedsel sneller te verteren, waardoor calorieën in energie worden omgezet in plaats van ze op te slaan als vet.

5. Vetten zijn niet altijd de vijand.

Terwijl koolhydraten het insulinegehalte in het bloed kunstmatig verhogen, wat leidt tot een grotere eetlust en gewichtstoename, helpen natuurlijke vetten ons lichaamsvet af te breken. Het klinkt als een paradox, maar het is waar.

Een plakje gerijpte kaas of een gekookt ei als we ons munchy voelen, kan ons helpen ons figuur magerder te houden dan een koekje of 2-3 snoepjes. Vermijd daarom de schappen met vette kaas in de supermarkt niet, maar laat de pakketten met cornflakes, het brood en die koekjes die zo goed bij je ochtendkoffie passen, achterwege. Binnenkort zal het effect van die nieuwe keuze zichtbaar worden.

6. Rauwe noten zijn te mooi om te missen.

Noten geven ons een vol gevoel en zijn supergezond – als ze rauw worden geconsumeerd! Om het maximale uit het eten van rauwe noten te halen, moeten we ze meestal eerst enkele uren in water weken. Als we dat ‘s avonds doen, zijn ze’ s ochtends klaar voor een smoothie of in een kom met yoghurt en honing (en een snufje kaneel!).

Een ander geweldig kenmerk van rauwe noten is dat ze een heerlijke snack vormen – om dat verlangen naar eten te stillen dat rond 11 uur ‘s ochtends komt net voor de lunch, om 16 uur en om 10 uur’ s avonds wanneer we Netflix kijken. In plaats van chips, snoepjes, halve sandwiches enzovoort te snacken, kunnen we gewoon 7-8 rauwe noten eten (cashewnoten, amandelen, walnoten, pompoenpitten, hazelnoten).

Op deze manier krijgen we een gezonde dosis eiwitten en essentiële vetzuren die de vetverbranding versnellen, de slaap en het werk van ons zenuwstelsel verbeteren, stress verminderen, onze nagels en haar versterken en de huid verjongen.

7. Langzaam eten doet wonderen.

Het kost onze hersenen minstens 20 minuten om te begrijpen dat de maag vol is en om een signaal naar ons lichaam te sturen dat we genoeg hebben gegeten en kunnen stoppen met eten. Als we in dit geval langzaam eten en voorzichtig kauwen (en niet als een kalkoen worden gevuld, zoals onze oma altijd zei!), zullen onze hersenen weten dat we vol zitten, lang voordat we veel te veel hebben gegeten.

Langzaam eten helpt ons niet alleen om met minder voedsel vol te raken, maar het leert ons ook om van voedsel te genieten, de smaak ervan te voelen en langer van de ervaring te genieten.

8. Laten we 30 minuten voor de lunch / diner een gezonde snack nemen.

Volgens een recent onderzoek met 40 vrouwelijke deelnemers raakten degenen die een half uur voor de lunch en het avondeten een appel of yoghurt of een groente aten eigenlijk vol met minder voedsel dan degenen die te hongerig op tafel zaten en respectievelijk meer aten. .

Zoals we in het vorige advies hebben gezien, hebben onze hersenen 20 minuten nodig om te ‘beseffen’ dat er voedsel in de maag zit en om het hongergevoel te verminderen. Het is dus niet meer dan logisch om iets kleins en gezonds te eten voordat we gaan eten, zodat we minder eten als de maaltijd komt. Het is moeilijk om te veel te eten terwijl je maag al half vol is, dus laten we deze kleine truc in ons voordeel gebruiken.

9. Ten slotte - beweging is koning, dat weet je.

Het is bewezen dat sporten gezond is – voor het hart, voor de longen, voor ons goede humeur, voor het hoge dopaminegehalte, voor strakke dijen, voor een platte buik. Er is geen reden om lichaamsbeweging uit de weg te gaan, omdat de voordelen ervan zo talrijk zijn dat geen enkele mate van zakendoen of luiheid ons vermijden niet kan rechtvaardigen. Echter.

Wanneer we het woord ‘sporten’ horen, zijn de meesten van ons bang dat we 3-4 uur moeten besteden om naar de sportschool te gaan, onze sportkleding aan te trekken, te sporten, te douchen, make-up weer op, en om naar huis of naar kantoor te rijden … Dit klinkt niet echt inspirerend. Dat maakt het voor de meesten van ons zo moeilijk: ons leven is druk genoeg om ruimte te maken voor lange trainingssessies.

Toch kunnen we thuis of bij ons in de buurt altijd wat bewegen. Hoe? In plaats van de auto te gebruiken, gaan we te voet naar de supermarkt. Of we kunnen er zelfs voor kiezen om naar een markt verder weg te lopen in plaats van naar de dichtstbijzijnde plaats te gaan. Zonder het te weten, hebben we 30 minuten gelopen. Genoeg.

We kunnen nog creatiever worden en de trap in ons gebouw meerdere keren op en af gaan – dit is een geweldige oefening voor de gezondheid van het hart, fitte kuiten en strakke dijen. We kunnen onze favoriete muziek- en danssolo spelen in de woonkamer of onze verbaasde wederhelft uitnodigen voor een dans – hij zal waarschijnlijk weigeren het te doen, maar we zullen hem dwingen! We kunnen yoga of callanetics doen of gewoon wat rekoefeningen doen door YouTube-video’s te bekijken terwijl de kinderen om ons heen spelen en we kunnen tegelijkertijd kijken wat ze doen en ook voor onszelf zorgen!

Dus dat is dat. We hebben geprobeerd dit gemakkelijk en aangenaam te maken. We hopen dat het iets voor jou is.

Succes!

Abonneer je en krijg GRATIS

  • icon speciale promotiecodes
  • icon geheime kortingen
  • icon eenvoudige ideeën voor gewichtsverlies
  • icon tips voor gezond leven

Alleen voor degenen die lid zijn geworden van onze WOWTEA-familie!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Category

Social Media

Meest populair

Abonneer
je en krijg
GRATIS

  • icon speciale promotiecodes
  • icon geheime kortingen
  • icon ️eenvoudige ideeën voor gewichtsverlies
  • icon tips voor gezond leven

Alleen voor degenen die lid zijn geworden van onze WOWTEA-familie!

#wowtea #biofit #21days #detoxtea #slimfittea #fitgoals

Meer van onze blog

WOW TEA

Resultaten kunnen variëren: Oorzaken voor overgewicht of obesitas verschillen van persoon tot persoon. Of het nu om genetische of omgevingsfactoren gaat, er moet worden opgemerkt dat voedselinname, stofwisselingssnelheden en niveaus van lichaamsbeweging en fysieke inspanning van persoon tot persoon verschillen. Dit betekent dat de resultaten van het gewichtsverlies ook van persoon tot persoon zullen verschillen. Geen enkel individueel resultaat mag als typisch worden beschouwd. Alle ingrediënten zijn afkomstig van natuurlijke bronnen.

© 2024 WOWTEA. All rights reserved

Sluit je aan bij de wachtlijst Wij laten u weten wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.

Abonneer je &

krijg GRATIS

speciale promotiecodes

geheime kortingen

️eenvoudige ideeën voor gewichtsverlies
tips voor gezond leven