Ментата – Богинята на билките

Използвана от хилядолетия за разкрасяване, здраве и стройна фигура.

Докато се сбогуваме с последните дни на лятото, осъзнаваме, че без слънцето, вкусните и здравословни летни плодове и лесният достъп до фитнес залата, ще се нуждаем от помощник, за да поддържаме перфектна фигура през студените зимни дни.

Истината е, че можем да постигнем и запазим идеална форма, без да спазваме диета и да се лишаваме от любимите си ястия. Как обаче?

ДА УСЕТИМ СИЛАТА НА БИЛКИТЕ.

Ако се доверим на природата, ще открием скрити съкровища, които могат да задоволят нуждите на тялото ни, по най–естествен начини. Така учените са открили една много ефективна билка с почти магически свойства – това е ментата.

От екзотичните ястия до мохито коктейлът, освежаващият аромат на ментата може да облагороди’ вкуса на всичко. Суперсилите на ментата обаче надхвърлят ароматизацията. Билката е използвана от лечебната система Аюрведа от хилядолетия. Причината са нейните невероятни лечебни и разкрасяващи ползи.

Аюрведа е една от най-старите холистични системи в света, разработена преди повече от 3000 години в Индия. Тя се основава на разбирането, че здравето и благосъстоянието зависят от баланса между ума, тялото и духа. Основната й цел е да поддържа доброто здраве, разчитайки на специални упражнения и съкровищата на природата. А именно, на билките.

Пълна с множество здравословни антиоксиданти, ментата може значително да помогне за пречистването на организма от вредните токсини и свободните радикали, като по този начин подобрява правилното функциониране на вътрешните органи, укрепва здравето, разкрасява кожата и регенерира клетките.

Нещо повече, тази мощна билка е източник на жизненоважни хранителни вещества и витамини, включително витамин А, витамин С, В-комплекс, фосфор, калций и магнезий. Невероятно полезен коктейл от всичко, от което тялото се нуждае, за да функционира по най-добрия начин.

Ментата - Богинята на билките

Ментовите листа се използват от хиляди години като чай за засилване на имунната система и поддържане на добро здраве. Днес билката е и една от основните съставки в много продукти за отслабване и укрепване на здравето.

1. Най-ефективната билка за добро храносмилане: премахва подуването и регулира работата на храносмилателния тракт.

Храносмилателната система играе важна роля за цялостното ни здраве, тъй като внася хранителни вещества в тялото ни. Без добро храносмилане, ние изпитваме различни неприятни симптоми като дискомфорт, подуване, запек и дори наддаване на тегло.

Освежаващите листа от мента могат да направят чудеса, за да подобрят работата на храносмилателната система.

Многобройни проучвания показват, че ментолът, основен компонент на листата от мента, може значително да подобри храносмилането, да засили микробиома на червата и по този начин да насърчи нормалната работа на дебелото черво.

Благодарение на естественото масло, съдържащо се в мента, който отпуска червата, се получава най-ефективният и естествен начини за намаляване на подуването и подобряване на перисталтиката. Макар и да е мощен като самостоятелно средство против подуване на корема, чаят от мента има много по-силен ефект, когато се комбинира с други билки, полезни за храносмилателното здраве – като зелен чай и джинджифил.

Зеленият чай например съдържа полифеноли, известни с невероятния си ефект върху подобряването на храносмилането. Неотдавнашно проучване, проведено в лаборатория в САЩ, показа, че екстрактите от зелен чай влияят върху начина, по който тялото разгражда храната, като му помагат да преобразува складираните мазнини в енергия, което е ключово условие, ако се опитвате да отслабнете.

Редовната консумация на ментов зелен чай може да помогне на тялото да разгражда храната по-ефективно и по този начин предотвратява подуването в корема, газовете и запека.

2. Мобилизиране на метаболизма: Стартира най-важните процеси, необходими за стройно, здраво и жизнено тяло.

Може би малцина от вас знаят, че ментата стимулира храносмилателните ензими, които спомагат за по-доброто усвояване на хранителните вещества. Следователно, когато тялото може да абсорбира правилно хранителните вещества, метаболизмът се ускорява по естествен начин. Всичко това е част от сложна система, където метаболизмът и храносмилането работят заедно, за да помогнат всички системи в тялото да функционират с пълния си капацитет.

Бързият метаболизъм може да изгаря калории много по-ефективно от забавения метаболизъм. Ето защо може би сте чували хората да казват „Имам бавен метаболизъм, не мога да отслабна“. Затова диетолозите казват следното: „Отслабването се случва, когато изгаряте повече калории, отколкото консумирате“. Затова се нуждаете от бързо работещ метаболизъм.

Ежедневната консумация на ментов чай помага на всеки процес в организма да се ускори, включително обмяната на веществата, отговорна за отслабването и стройната фигура. По този начин тялото естествено изгаря калории по-бързо, което води до естествена и трайна загуба на тегло.

3. Уникална формула против стареене от Природата: Подмладява, озарява и обновява кожата

Да, тук си говорим за отслабване, но няма да навреди да се сдобием със здрава и сияйна кожа като допълнителна полза, нали? Чаят от мента е известен със своите естествени противовъзпалителни и антибактериални свойства, които са от голяма помощ, когато става въпрос за премахване на акне, петна и пъпки по кожата.

Друг не толкова популярен, но важен факт – редовното приемане на чаша чай от мента поддържа кожата хидратирана, сияйна и тонизирана. Здравословни антиоксиданти и витамини в комбинацията от зелен чай и чай от мента работят прекрасно заедно, за да забавят процесите на стареене, да заредят клетките с витамини и да гарантират гладка и сияйна кожа.

С нас ли си още? Сега, щом се запознахме със всички ползи от ментата, нека видим как можем да я включим в ежедневието си.

Как да използваме ментата за най-добри резултати?

Има различни начини да добавим ментата в ежедневието си – можем да я консумираме като свежи листенца в салатата си, да си приготвим ментова вода или да я пием като чай. Изследванията обаче показват, че билката работи най-добре, когато се комбинира с други супер билки и се консумира като чай.

Зеленият чай например доказано подпомага изгарянето на мазнините и подобрява физическата издръжливост. Когато го добавим към зеления си чай и мента, получаваме изключително здравословен микс, който може да работи на няколко нива: нормализиране на храносмилането, подмладяване на всяка клетка в тялото, дълбоко прочистване от токсините, засилване на метаболизма и стимулиране на по-бърза и естествена загуба на тегло.

Сега вече наистина знаем защо ментата е била използвана толкова широко в различни култури, датиращи от древен Вавилон. Благодарение на огромните си ползи за здравето ментата е наричана „Природен лечител“ и “Богинята на билките”. Днес за щастие все повече хора преоткриват неизчерпаемите здравословни ползи на малката, зелена билка, за да поддържат тялото си здраво, чисто, подмладено и в перфектна форма. И това е страхотно, защото колкото повече се връщаме към безценните билкови скъпоценности на Природата, толкова повече ще живеем, ще изглеждаме и ще се чувстваме по най-добрия възможен начин.

Абонираш се &
Получаваш БЕЗПЛАТНО

  • icon лесни идеи за отслабване
  • icon специални промо кодове
  • icon тайни намаления
  • icon съвети за здравословен живот

Единствено за тези, които са се присъединили към нашето WOWTEA семейство!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Категории

Social Media

Най-четено

Абонираш се &
Получаваш БЕЗПЛАТНО

  • icon лесни идеи за отслабване
  • icon специални промо кодове
  • icon тайни намаления
  • icon съвети за здравословен живот

Единствено за тези, които са се присъединили към нашето WOWTEA семейство!

#woweffect #biofit #21days #detoxtea #slimfittea #fitgoals

Още от блога

Ключът към стройната фигура

Нека разкажа една история. Връщаме се точно една година назад. Беше началото на септември. Лятото свърши и заедно с него

wowtea-logo-white

*Резултатът е индивидуален.: Причините за наднормено тегло или затлъстяване варират от човек до човек, независимо дали са генетични или от средата и начина на живот. Трябва да се отбележи, че приема на храна, скоростта на метаболизма и нивата на спорт и физическо натоварване варират от човек до човек. Това означава, че резултатите от загуба на тегло също ще варират от човек до човек. Никой индивидуален резултат не трябва да се разглежда като типичен. Всички съставки са получени от естествени източници.

© 2024 WOWTEA. All rights reserved

Запиши се Ще те уведомим, когато продуктът отново е в наличност. Моля, въведи своя имейл по-долу.

Абонирай се

вземи БЕЗПЛАТНО

лесни идеи за отслабване специални промо кодове
тайни намаления
съвети за здравословен живот