8 Неща, които всеки трябва да знае за Детокса, НО не знае

Да се говори за детокс стана модерно. Кой не знае за кофти супата от зеле, кой не пие лимонада с мед и свежа мента? Кой не си е слагал детокс пластири на краката?! И, разбира се, кой не познава краля на детокса – чаят за прочистване? Но знаем ли защо всъщност тялото ни има огромна нужда от правилна и редовна детоксикация? Хайде да разберем.

Какво в крайна сметка е супер мистериозното нещо “детокс”?

Ще го обясним по лесния начин. Когато дишаме в големия град, когато си похапваме вкусни боклучета на обяд, когато си почиваме с чаша или две (или три!) вино (или пази боже – нещо по-твърдо!) на  дивана вечер – всичко това води до натрупването на токсини в тялото. Как така, питаш ти? Ами милите ни бъбреци и горкият черен дроб, които съставляват пречиствателната станция на тялото, просто не смогват да обработят и изхвърлят всичките постъпващи в тялото отрови…  Това е единствената причина, поради която трябва да приемаме детоксикиращи съставки допълнително – за да улесним и подобрим работата на органите, които се опитват да я вършат така или иначе. Но понякога им идва нанагорно! Това ни води на квадратче 2. ИЛИ…

Защо изобщо искаме да махнем токсините от себе си?

Тази информация може и да те изненада (неприятно), но често умората и апатията не са резултат от твърде забързания ни начин на живот, а са причинени от токсините!  Ооо да. Нека продължим – отровите, които остават необработени в черния дроб, червата, стомаха и кръвоносните съдове ни карат да пълнеем… Всъщност те забавят метаболизма и водят до задържане на вода. Оттам идва и добре познатото усещане за подпухналост и подутост, особено в областта на корема!  От друга страна, ако не помогнем на черния дроб и бъбреците да вършат очистителната си работа, те започват да изнемогват и така още повече токсини се натрупват в тялото, което води до още повече килограмчета и умора, дори до запек, раздразнителност и до цялостното усещане за нещастие и неефективност. Ето затова искаме токсините – вън, а готините неща – вътре.
Тук сме подготвили кратък, но изчерпателен списък на осемте най-важни неща за детокса, които всеки човек трябва да знае – и ако е възможно – да прилага в своя полза. Сериозно.  Продължавай да четеш – лесно е, просто е и даже на моменти е забавно 😉

1. Искаш силен имунитет? Прави детокс.

Малко от нас знаят, че повече от 70% от нашата имунна система се намира в червата. Затова, почиствайки ги от токсините, които затрудняват тяхната работа, ние усилваме естествения имунитет на организма срещу инфекции и възпаления. Още нещо: за разлика от антибиотиците, които често увреждат колониите от полезни чревни бактерии и всъщност отслабват собствените съпротивителни сили на организма, детокс програмите възстановяват чревната микрофлора и осигуряват по-добри условия за полезните бактерии, които благоприятстват работата на цялото тяло. Точно тук започва усещането за комфорт, сила и здраве. Довери ни се за това.

2. Сънят след детокс… не съществува по-приятно нещо.

Когато черният дроб се бори с обработката на голямо количество токсини, твърде вероятно е това да се отрази на способността ни да заспиваме или да спим достатъчно дълбоко. Най-често срещаното безсъние, причинено от токсини в организма, е това, при което заспиваме уж лесно и бързо, но неочаквано се будим някъде в сладката зона между 1-3 часа през нощта. Обяснението за този вид инсомния е, че високите нива на токсини в черния дроб и кръвта всъщност водят до понижение в нивата на серотонина. А това е хормонът, който ни помага да се отпуснем, който намалява нашата тревожност, който създава усещане за мир със себе си, който ни позволява да блеем в тавана, макар че имаме работа за вършене!  Когато нивата на серотинин се понижат, започваме да се чувстваме изнервени и неспособни да се отпуснем. Камо ли да заспим. Добрата новина е, че с детоксикация и малко търпение, можем да оправим ситуацията и отново да гледаме на съня като на даденост, вместо да го преследваме безуспешно!

3. Детоксът е първи враг на възпалението.

Какво означава възпаление? Когато тялото се бори срещу външен натрапник или нещо излишно вътре в организма, но не успява да спечели тази битка. Възпалението е сред основните причини за хроничните заболявания, а от къде започва то – от червата. Освен това, дори да не доведе до сериозни усложнения, възпалението причинява умора, главоболие, карайки ни да изглеждаме посърнали и остарели… Но когато детоксикираме организма отвътре, възпалението си взима нещата и си тръгва. И тогава Адиос на всички хронични неща – от мигрената до подуването в корема, до необяснимото напълняване и ниските нива на серотонин! След като токсините вече ги няма, нашите тъкани започват да се регенерират, във всичките ни органи настъпва процес на пречистване и обновление, кожата ни е подмладена, а лошият дъх остава все повече в миналото, докато главоболията са задраскани от списъка ни с търсени и нетърсени изживявания! Списъкът продължава. Имаме предвид списъка с ползи, а не с кофти неща.  Детоксът наистина е царският път към здравето и красотата. И подчертаваме здравето. Красотата е само естествена последица. 

4. Детоксът прави стомахът редовен, да.

Темата е особена, признаваме. Но нека си признаем също и, че запекът е не само неприятно усещане, но и нездравословно събитие. Анти-събитие може да кажеш ти. Окей, стига толкова, прекалихме. Когато нещо се натрупва без да се изчиства старото, познай какво става? Натрупаното нещо започва да създава ядове. По своему токсичен, запекът често е следствие от нарушения в чревната микрофлора. А това, което пречи на чревната микрофлора и способства за запека са … токсините. Естествено. След като се отървеш от тях – посредством постене, чайове или чиста проба магия – тялото ти ще възстанови нормалната си и здравословна перисталтика. От там нататък само може да става по-добре.  

5. По-малко токсини, повече хормони на щастието.

Понякога проблемите с черния дроб стават ясни след пристъп на тревога или изблик на гняв. Вярвай или не.  Но ако раздразнителността ти се струва достатъчно сериозно последствие, как ти звучи това, че замърсеният черен дроб може да доведе до депресия, отпадналост, липса на наслада от каквото и да било в живота и още сума ти други неща, никое от които не е близко до страхотно. Но, това няма как да е краят на нашата история, особено ако детоксикираме ситуацията навреме. Ако пречистим добрия стар приятел, черния дроб, всъщност намаляваме шанса за това чернодробни проблеми да се стоварят на главата ни. Затова детокс, после поддръжка, и приятен живот с малко килограми и малко излишни ядове. Защо пък не?

6. Забързва ли детоксът обмяната на веществата? О, да!.

Нееее, на бас, че не знаеше, че с детокс на черния дроб ще ускориш метаболизма си повече отколкото с гадни хапчета за горене на мазнини! Знаеш ли защо не знаеше? Защото си мислиш, че бързият метаболизъм е чист късмет и спохожда само онези малко хора, които са генетично благословени с него. А не е резултат от целенасочено усърдие.  Грешиш. Бързият метаболизъм означава, че тялото превръща калориите в енергия вместо да ги складира като мазнини. Първото условие това да е твоят филм е да няма токсини в организма ти – защото те пречат на цялото това бързо горене. И не казвай, че за първи път чуваш, че чаша зелен чай може да ти помогне да храносмелиш бургер няколко пъти по-бързо? Сега вече знаеш. И наздраве с чайчетата. Чин чин. 

7. Детоксът означава енергия и самочувствие. 

Ниската енергия е нормален феномен за зимните месеци, особено ако говорим за януари, февруари и началото на март… Но след като студът приключи и пролетта ни кани да се разопаковаме от грейките и да излезем на разходка, ужасно е да нямаме желанието и енергията да го сторим.  Кой да обвиним? Токсините, нека обвиним токсините. За липсата на енергия. За изобилието от апатия. За това, че спим твърде много, без да се чувстваме достатъчно отпочинали след това. За качените килограми, които нямахме намерение да носим със себе си и през прага на пролетта… Откъде да започнем? От тази малка чашка топъл чай, в която има толкова полезни неща на едно място. За прочистване. За подмладяване. За преобразяване, ако щеш. Ама всъщност стига с щянето и фантазиите! Хайде да се хващаме на работа, да правим тоя детокс докрай и да разберем какво ни очаква. Тогава ще знаем. Само тогава. 

8. Страхотен начин за подмладяване на клетките? ДЕ-ТОКС.

Ако търсиш еликсира на вечната младост, трябва да започнеш от това да се грижиш за черния си дроб по най-добрия възможен начин. След това правиш същото с червата. Не звучи красиво, но пък води красотата в живота ти.  След като се разделиш с токсините и отровите, които са прекарали повече от 10 години под прикритие в тялото ти, ще забележиш как кожата ти засиява, а бръчиците избледняват. Лицето ти добива свежест и гладкост. Детоксът помага на кожата да се стегне и изглади, а бръчиците намаляват все повече с времето. Ако това не си струва малко усилие и самодисциплина, не знаем кое пък си струва! Какво мислиш ти по въпроса? Ще тичаш ли до кухнята да си направиш чай, който носи хубаво усещане отвътре и страхотна визия само за няколко седмици? <По-добре тичай сега 🙂 

Абонираш се &
Получаваш БЕЗПЛАТНО

  • icon лесни идеи за отслабване
  • icon специални промо кодове
  • icon тайни намаления
  • icon съвети за здравословен живот

Единствено за тези, които са се присъединили към нашето WOWTEA семейство!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Категории

Social Media

Най-четено

Абонираш се &
Получаваш БЕЗПЛАТНО

  • icon лесни идеи за отслабване
  • icon специални промо кодове
  • icon тайни намаления
  • icon съвети за здравословен живот

Единствено за тези, които са се присъединили към нашето WOWTEA семейство!

#woweffect #biofit #21days #detoxtea #slimfittea #fitgoals

Още от блога

Ключът към стройната фигура

Нека разкажа една история. Връщаме се точно една година назад. Беше началото на септември. Лятото свърши и заедно с него

wowtea-logo-white

*Резултатът е индивидуален.: Причините за наднормено тегло или затлъстяване варират от човек до човек, независимо дали са генетични или от средата и начина на живот. Трябва да се отбележи, че приема на храна, скоростта на метаболизма и нивата на спорт и физическо натоварване варират от човек до човек. Това означава, че резултатите от загуба на тегло също ще варират от човек до човек. Никой индивидуален резултат не трябва да се разглежда като типичен. Всички съставки са получени от естествени източници.

© 2024 WOWTEA. All rights reserved

Запиши се Ще те уведомим, когато продуктът отново е в наличност. Моля, въведи своя имейл по-долу.

Абонирай се

вземи БЕЗПЛАТНО

лесни идеи за отслабване специални промо кодове
тайни намаления
съвети за здравословен живот